Am vrut sa pregatesc ceva special din carne de pui si nu mi-a trecut prin minte altceva .
Ingrediente: piept de pui, ardei gras, ceapa, ciupercute (se pot adauga si alte legume cum ar fi dovlecei, rosii cherry,eu am preferat sa fac in mod mai simplu, sa placa la toata lumea).
Incepem prin a curata pieptul de pui de putina grasime care o are si de pielite daca este cazul, apoi il taiem cuburi. Punem cuburile de pui intr-un vas pentru a-l marina. Adaugam putin ulei de masline, sare, piper, busuioc macinat si ce mai vrem (se poate pune sos de soia, mustar, usturoi, eu cum am spus mai sus am facut simplu). Lasam vasul cu pui acoperit cu o folie la frigider, cel putin jumatate de ora.
Intre timp, ne ocupam de legume, ciupercutele (am ales ciuperci mici) le spalam, scoatem codita si daca este cazul dam primul strat jos de pe ele, ardeiul il spalam, scoatem samburii si il taiem cuburi mari, ceapa (am folosit rosie pentru culoare) o curatam si o taiem in 4.
Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, le punem pe bat (betele lasate la inmuiat in apa, ca sa nu se arda pe gratar) “ochiometric”, adica daca avem multe ciuperci punem 2 sau 3 pe bat, ardei 2 bucati, ceapa o bucata (nu prea agreez eu ceapa) si pui cat tine batu’’
Punem frigaruile astfel obtinute pe gratar (in cazul meu pe grill, nu am gratar in apartament) si le servim cu ce garnitura dorim. Eu am facut orez cu legume si a mers foarte bine. Pofta mare !