O ciorbă foarte cunoscută în restaurante care se bucură de un loc privilegiat alături de ciorba de burta sau cea de perișoare
Ingrediente: o văcuță (pulpă de vită), morcov, ceapă, ardei, țelină, varză, fasole păstăi, mazăre, cartofi, pastă de tomate.
Morcovul, varza și țelina le-am taiat julien, ceapa și ardeiul cubulețe mici iar cartofii tăiați cuburi mai mari. Pulpa de vită tăiată și ea cuburi.
Foarte ușor de făcut, important e ca legumele sa fie adaugate în funcșie de durata lor de fierbere, astfel evitam zdrobirea lor. Carnea tăiată cuburi se pune la fiert, apoi se spumează (atenție, se fierbe mai mult decat cea de porc). Când este aproape fiartă se adaugă legumele pe rand, începând cu morcovul, țelina, ceapa și mazărea. După aproximativ 30 min (depinde de flacăra de sub oală) se adaugă ardeiul, cartofii și varza. Când toate sunt aproape fierte se adaugă păstăile de fasole (eu am folosit din conservă fierte gata), pasta de tomate, sare și alte chestii (se poate pune și 2 cuburi concentrate de vacuță de la maggi, eu nu prea pun de obicei).
După ce totul este gata, oprim focul și mai punem leuștean sau pătrunjel tocat mărunt sau ambele (eu nu am pus, nu am avut în casă nimic verdeață, a păpat Kiki tot )
Cam asta a fost. Se servește cu smântână și ardei iute.
Poftă mare !
Once you kill a cow you gotta make a “ciorba de vacuta” 😀 :)))))))
Corect :d