Ardei umpluti

Pentru ca a venit vara si in piata si la magazine gasim multe legume nu numai din import, m-am gandit sa fac ardei umpluti. Primii mei ardei umpluti, inainte doar ii umpleam, restul facea mama…… Sunt mai multe moduri de a face ardei umpluti, eu am facut cum imi amintesc ca ii facea mama, si cum imi plac mie, deci, do not try this at home Open-mouthed smile.

Ingredinete: ardei (eu am folosit galbeni, cei rosii au peretii grosi, in viziunea mea de arhitect…), carne tocata,  morcov, ceapa, ou, condimente, verdeata, pasta de tomate, putin orez, faina si rosii (pentru capac). Mentionez, eu capacele nu le fac din rosii, se inmoaie felia de rosie de deasupra, in schimb dupa ce umplu ardeii ii intorc cu gura in jos intr-o farfurie de faina. Ramane faina in loc de capac, asa facea mama, si nu iese umplutura din ei.

100_4726

Mod de preparare: Curatam ardeii de seminte, ii spalam si ii punem la scurs. Intre timp, preparam umplutura. Peste carne se rade morcovul, ceapa se toaca marunt, patrunjelul tot marunt, sare, piper, orezul si oul pentru legatura. Amestecam bine, apoi trecem la umplut. Atentie la umplut, nu e asa simplu, e o arta chiar Open-mouthed smile. Luam compozitie cate putina, si indesam in toate “colturile” cu grija sa nu rupem ardeiul. Dupa ce sunt umpluti, le punem faina in capat si ii asezam intr-o cratita cu grija in picioare. Adaugam apa cat sa ii acopere si ii punem pe foc. Daca scade apa, completam. Cand sunt gata, urmeaza sa facem sosul. Dupa cum am spus, sunt mai multe moduri, eu fac simplu fara prajeli. Apa trebuie sa fie suficienta, sa se vada chiar putin din ardei la suprafata, altfel nu vom avea sos deajuns. Intr-un vas pun pasta de tomate, o subtiez  cu o cana de apa apoi adaug faina (in functie de cantitate, o lingura sau 2, sa nu fie sosul gros dar nici subtire). Focul trebuie sa fie mic pe toata perioada petrecuta de ardei pe aragaz, altfel, daca este mare, va fierbe in clocot si se vor rasturna ardeii. Turnam sosul peste ardei, mai punem putina sare sau ce condimente vrem, si clatinam putin de cratita sa se imprastie sosul uniform. Mai lasam 2, 3 minute si gata. Au iesit excelenti, nici nu am de gand sa-I fac altfel Open-mouthed smile.

 

100_4728

 

100_4747

5 Comments

  1. mary June 23, 2011
  2. mary June 23, 2011
  3. Roxi June 23, 2011
  4. Roxi June 23, 2011
  5. mary June 25, 2011

Leave a Reply

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință.Pentru mai multe detalii despre gestionarea preferințelor privind cookie-urile, vedeți Politica de utilizare cookie-uri.