Friptura ardeleneasca

Stiu ca este sezonul gratarelor dar imi permit sa ies din tipar cu o friptura cum numai ardelenii stiu ( suna ca in reclamele de la Scandia sau Covalact de tara…).

Pentru friptura am folosit pulpa de porc, pe care am feliat-o mai gros. Se poate folosi si ceafa sau cotlet.

Alte ingrediente ar mai fi: condimente, 3 foi de dafin, usturoi taiat sau pisat,  paprica dulce……si garnitura, eu am facut cartofi nature.

Mod de preparare: se pune putin ulei intr-o cratita sau tigaie inalta si se prajesc bucatile de carne pe ambele parti pana devin frumos rumenite. Adaugam paprica, usturoiul si o cana sau 2 de apa, sa acopere bucatile de carne pentru ca trebuie fierte bine pana devin fragede. Complatam cu apa daca este necesar si acoperim tigaia cu un capac. La final, dupa ce  carnea a devenit frageda, punem foile de dafin si condimentam apoi mai lasam la foc pana scade sosul cat dorim si incepe sa se ingroase.

Cartofii natur se prepara simplu. Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Cand sunt aproape fierti, adaugam sare si ii mai lasam putin, pana sunt fierti, nu zdrobiti. Oprim focul, apoi cu o paleta ii luam, ii scurgem si ii asezam pe farfurie. Punem cativa fulgi de unt, condimente daca mai e nevoie, verdeata (nu am avut patrunjel verde, l-a mancat Kiki din nou pe tot).

Cam atat, incercati si voi, mai lasati gratarele Open-mouthed smile

 

100_4771

 

100_4774

4 Comments

  1. mary June 23, 2011
  2. Roxi June 23, 2011
  3. Roajda Ioana June 23, 2011
  4. Roxi June 23, 2011

Leave a Reply

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință.Pentru mai multe detalii despre gestionarea preferințelor privind cookie-urile, vedeți Politica de utilizare cookie-uri.