Am mai gătit și…

Tocăniță de mazăre

De obicei fac cu carne de pui sau de porc  tăiată cubulețe, dar varianta rapidă este cu cârnăciori de casă (de la măcelărie de încredere, nu tocături trase prin plastic cârnați din alimentară).

Ingrediente: cârnăciori, mazăre, morcov, ceapă, pastă de tomate… cam atât.

Mod de preparare: se prăjesc puțin cârnăciorii, apoi se călesc legumele (ceapa, morcovul, mazărea), se pune pasta de tomate, apă și gata, foarte simplu Open-mouthed smile

100_3854

100_3871

Orez cu legume și ou

 

Ingrediente: orez cu bobul lung, amestec mexican și ou.

Mod de preparare: se fierbe orezul în multă apă (cam 3 părți apă, o parte orez), după ce este fiert se strecoară de apă. Călim amestecul mexican într-o picătură de ulei (pănă se înmoaie legumele, dar sa nu se zdrobească), batem oole ca pentru omletă și le răsturnăm peste legume. Amestecăm încontinuu pentru ca oul să se zdrobească în bucățele mici, Adăugăm orezul scurs peste, condimentăm, mestecăm bine și gata Smile. Merge ca garnitură la fripturi, grătare, etc.

100_3906

 

100_3907

No Responses

Leave a Reply

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință.Pentru mai multe detalii despre gestionarea preferințelor privind cookie-urile, vedeți Politica de utilizare cookie-uri.