Tocăniță de mazăre
De obicei fac cu carne de pui sau de porc tăiată cubulețe, dar varianta rapidă este cu cârnăciori de casă (de la măcelărie de încredere, nu tocături trase prin plastic cârnați din alimentară).
Ingrediente: cârnăciori, mazăre, morcov, ceapă, pastă de tomate… cam atât.
Mod de preparare: se prăjesc puțin cârnăciorii, apoi se călesc legumele (ceapa, morcovul, mazărea), se pune pasta de tomate, apă și gata, foarte simplu
Orez cu legume și ou
Ingrediente: orez cu bobul lung, amestec mexican și ou.
Mod de preparare: se fierbe orezul în multă apă (cam 3 părți apă, o parte orez), după ce este fiert se strecoară de apă. Călim amestecul mexican într-o picătură de ulei (pănă se înmoaie legumele, dar sa nu se zdrobească), batem oole ca pentru omletă și le răsturnăm peste legume. Amestecăm încontinuu pentru ca oul să se zdrobească în bucățele mici, Adăugăm orezul scurs peste, condimentăm, mestecăm bine și gata . Merge ca garnitură la fripturi, grătare, etc.
No Responses