Reteta mai banala, ciorba de perisoare

Acest post i-l dedic Magdei, pe ea o apucă foamea când vede rețete pe blog Smile.

Nu sunt eu ”ciorbistă ” de fel, nu consum, dar imi place să le fac.

Să începem….

Ingrediente : carne tocată, ou, pătrunjel (rădăcină și frunze), morcov, ardei (eu am folosit pastă de ardei făcută acasă), ceapă, sare, piper, pastă de tomate, orez sau griș…și cam atât.

Perișoarele: se amestecă carnea tocată cu ou, sare, piper, patrunjel tocat mărunt, o picătura de ulei, griș (eu folosesc griș, așa m-a învățat mama și nu risc să se zdrobească). Apoi se fac biluțe din compoziție (mai mici, mai mari, fiecare cu talentul Smile).

100_3832

Punem apa la fiert, după ce este fiartă (nu clocotită) dăm drumu la biluțe  cu grijă. În timp ce perișoarele  sunt în apă, luăm spuma dar ne ocupăm și de  tocatul legumelor (eu le-am tocat dinainte ca să fac poză Open-mouthed smile).

În puțin ulei, călim legumele până se înmoaie, adăugăm pasta de ardei (în cazul meu) și pasta de tomate. Turnăm totul în oală peste perișoare și lăsăm la foc mic sau mediu. Până fierbe putem sta pe net sau să facem alte activități extraculinare Open-mouthed smile

 

100_3835100_3837

 

100_3840100_3843

La final, adăugăm sare după gust. Eu nu o dreg, eventual bag căteva ”paie” de fidea, doar pentru aspect.

Poftă mare Magda, am postat acum pe seară că știu că nu ești la servici să ți se facă foame Winking smile

2 Comments

  1. Magda March 15, 2011
  2. Roxi March 15, 2011

Leave a Reply

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință.Pentru mai multe detalii despre gestionarea preferințelor privind cookie-urile, vedeți Politica de utilizare cookie-uri.