Acest post i-l dedic Magdei, pe ea o apucă foamea când vede rețete pe blog .
Nu sunt eu ”ciorbistă ” de fel, nu consum, dar imi place să le fac.
Să începem….
Ingrediente : carne tocată, ou, pătrunjel (rădăcină și frunze), morcov, ardei (eu am folosit pastă de ardei făcută acasă), ceapă, sare, piper, pastă de tomate, orez sau griș…și cam atât.
Perișoarele: se amestecă carnea tocată cu ou, sare, piper, patrunjel tocat mărunt, o picătura de ulei, griș (eu folosesc griș, așa m-a învățat mama și nu risc să se zdrobească). Apoi se fac biluțe din compoziție (mai mici, mai mari, fiecare cu talentul ).
Punem apa la fiert, după ce este fiartă (nu clocotită) dăm drumu la biluțe cu grijă. În timp ce perișoarele sunt în apă, luăm spuma dar ne ocupăm și de tocatul legumelor (eu le-am tocat dinainte ca să fac poză ).
În puțin ulei, călim legumele până se înmoaie, adăugăm pasta de ardei (în cazul meu) și pasta de tomate. Turnăm totul în oală peste perișoare și lăsăm la foc mic sau mediu. Până fierbe putem sta pe net sau să facem alte activități extraculinare
La final, adăugăm sare după gust. Eu nu o dreg, eventual bag căteva ”paie” de fidea, doar pentru aspect.
Poftă mare Magda, am postat acum pe seară că știu că nu ești la servici să ți se facă foame
Multumesc Roxi :* maine aduci o farfurie la facultate, mo(n)stra :))
Data viitoare Magda, mai e puțină, a păpat-o tata pe toată ;))