Văd tot mai des rețete de ”dulceață de ardei iuți”, ”dulceață de gogonele”, ”dulceață de trandafiri”, ”dulceață de coji de pepene”. S-au terminat fructele și nu mai aveți din ce face dulceață, sau? Eu aș mai propune așa: dulceață din coji de cartofi, dulceață de broccoli, dulceață din frunze și scoarță de copac și dulceață de măsline. Nu are cum să nu iasă atâta timp cât sunt puse pe foc cu zahăr.
Cum e asta cu “dulceata de ardei iuti”? E iute sau dulce?
Habar nu am, o fi iute de dulce. Nici nu mă tentează să încerc. O să rămân la dulcețuri clasice, de căpșuni, fructe de pădure, prune …
Dulceata de ardei iute nu se mananca ca alte dulceturi, se mananca cu carne – langa o friptura, de exemplu.
Mulțumesc pentru clarificare. Dar e dulce? Dacă nu e dulce, de ce îi spune ”dulceață”? 😀