Am probleme cu mâncatul dimineața. Până nu depun puțin efort, nu pot mânca nimic, de aceea sar peste micul dejun chiar dacă este masa cea mai importantă din zi. Astăzi la prânz mi-am făcut o omletă cu cartofi. Originea omletei este în Franța, dar și spaniolii o au ca mancare tradițională (mai groasă, și cu ceapa și făină cred….). Deci, pentru omleta cu cartofi am folosit 2 ouă și 2 cartofi (am făcut doar pentru mine).
– am curățat cartofii, i-am spalat și i-am dat pe răzătoarea cu găuri mari
– i-am pus într-o strecuratoare și am dat un jet de apă rece peste ei sa se spele amidonul. I-am scurs bine de tot. Într-o tigaie am pus puțin ulei, am răsturnat cartofii, si i-am așezat uniform.
– în timp ce cartofii se prăjesc, am bătut ouăle cu sare, și puțin curry (imi place curry încât îl folosesc și în omletă)
– cartofii s-au prăjit pe o parte, după care i-am întors pe cealaltă. M-am folosit de încă o paleta pentru a rămâne întreagă ”clătita” de cartofi.
– după ce s-au prăjit frumos, am turnat ouăle, și am copt omleta pe ambele părți.
– am servit-o cu murături asortate și pâine. Băuturi după preferință . Era prânz, cafeaua era deja băută si nici de lapte nu aveam poftă.
Când nu știți ce să mâncați, încercați omleta cu cartofi. Nu necesită multă materie primă, efort sau shopping înainte, oricine are ouă si cartofi în casă . Știu să fac și rețete mai complicate, o să mai postez daca am chef sa și pozez în timp ce fac. Bon apetit!