Ce poti face din 2 bucati hotarate de ceafa si 4 cartofi? Eu am facut un pranz care sigur ii va placea sorei mele cand o sa vada pe blog :D.
Ingrediente: pentru friptura am folosit 2 bucati mari de ceafa, am indepartat osul (daca sunt bucati cu os) si le-am taiat in 2 sau 3, sa fie mai usor de manevrat, putin ulei, condimente, boia si morcovi of course (optional). Pentru garnitura am folosit cartofi, usturoi, putin ulei sau unt, ierburi de provence, sare.
Gatesc friptura in felul asta destul de des, de fiecare data cand vreau ceva fraged, care se face rapid. Bucatile de carne le-am rumenit pe ambele parti in putin ulei, am adaugat morcovul, am scuturat de cateva ori tigaia, apoi am adaugat cateva prafuri de boia dulce am folosit eu, merge si cu boia picanta. La final am adaugat o cana de apa, nu am avut supa, am acoperit cu capac si am lasat la foc mediu pana a scazut apa si s-a format un sos.
Cartofii au iesit super :D. Nu sunt nici taranesti, nici natur, e o inventie, sau poate exista deja si nu stiam eu….
Am curatat cartofii si i-am taiat cubulete apoi i-am pus la fiert. Nu i-am fiert foarte tare, nu incat sa se zdrobeasca. Usturoiul l-am “storcit” apoi l-am maruntit cu cutitul si l-am pus in putin ulei in tigaie, cat sa se inmoaie nu sa se prajeasca. Apoi am adaugat cuburile de cartofi, am amestecat si am lasat 5 minute la foc mare, scuturand tigaia din cand in cand, cu grija sa nu se zdrobeasca prea tare cartofii. Eu i-am lasat pana au prins o culoare aurie pe unele parti. De preferabil tigaia sa fie incapatoare si antiaderenta. La final am potrivit de sare, am adaugat ierburi de provence si am amestecat totul. Poze mai jos.
da ce ierburi ai folosit ?? :)))
si cum le-ai folosit ?? :)))
ma inviti si pe mn la o portie?:D
Da, cand ai drum pe aici 😀
😀