Chifteluțe în sos cu piure de cartofi

Ideea de chiftelute in sos mi-a venit dupa ce am vazut in supermarketuri chiftele la caserola, semiprajite. In ziua de azi, poti sa mananci mancare gatita la coltul supermarketului, se gasesc pana si rosi gata taiate, in caz k nu ai cutit pe acasa Open-mouthed smile

Sa revenim….ingrediente pentru chiftele: carne tocata, o ceapa micuta, usturoi, ou, faina, verdeturi, condimente (eu am facut variante de chiftele ca pentru nunta, fara cartof si morcov, micute si rotunde). Pentru sos am folosit pasta de tomate, putin usturoi, condimente, verdeturi (eu nu am avut verdeturi proaspete la indemana), apa si faina.

Amestecam compozitia chiftelelor iar apoi facem bile mai mici sau mai mari, dupa preferinte, ajutandu-ne de faina sa nu ni se lipeasca carnea de maini. Apoi le prajim uniform in ulei.

100_4964100_4970

Dupa ce am terminat cu chiftelele, trecem la sos. Ustoroiul tocat sau pisat se pune in putin ulei de masline impreuna cu condimente si se pune pe foc. Lasam un minut, apoi adaugam pasta de tomate si mestecam bine. Adaugam si apa, in functie de cat sos vrem sa facem. Eu am dizolvat foarte putina faina (era deja sosul gros de la pasta de tomate) in apa si am pus peste pasta de tomate din tigaie. Am amestecat bine, am lasat sa dea un clocot, si am pus chiftelele in sos. Focul sa fie mic, si atentie, chiftelele nu se lasa mai mult de 10 minute, sa nu se zdrobeasca. La final oprim focul, punem verdeata, acoperim cu un capac si le lasam cateva minute la inabusit. Pireul se face cum stie toata lumea Open-mouthed smile.

100_4974100_4976

 

Pofta buna !

2 Comments

  1. mary December 23, 2011
  2. Roxi December 23, 2011

Leave a Reply

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință.Pentru mai multe detalii despre gestionarea preferințelor privind cookie-urile, vedeți Politica de utilizare cookie-uri.