Am mai gătit și tocăniță de porc cu piure. Nu are rost să explic cum se face piure pentru că este doar garnitura care poate fi înlocuită cu orice altceva, în plus, toată lumea știe să facă piure.
Deci…
Ingrediente: carne de porc (eu am folosit pulpă) tăiată cubulețe, ceapă, morcov, pastă de tomate și cam atât. Eu mai folosesc și ciupercuțe de obicei, în rețeta de astăzi am omis ciupercuțele pentru că nu am gasit proaspete la magazinele din zonă.
Mod de preparare: carnea tăiată cubulețe mici se pune la călit în puțin ulei. Se prajește uniform până își schimbă culoarea, apoi adaugăm ceapa și morcovul. De obicei nu las la călit foarte mult, cât să devina ceapa transparentă, nu să se facă aurie (sau maronie în cel mai rău caz), au timp suficient să se înmoaie fără prea multă călire. Peste carne, ceapă, morcov, ciupercuțe, dacă este cazul, punem pasta de tomate sau roșii tăiate cubulețe, după preferințe, iar apoi completăm cu apă. Apă să nu ne zgarcim, că o să scadă destul de mult până fierbe carnea. În final nu ne rămâne decât să uităm de mâncare pe foc și între timp preparăm piureul sau stăm pe net
La final, când carnea este fiartă și conținutul a scăzut destul de mult (dacă scade se și îngroașe, eu nu obișnuiesc să bag făină sau alte prostii), luăm mâncarea de pe foc șiadăugăm pătrunjel tocat mărunt.
Pentru că am amintit în titlu și de desert, iată desertul meu