Ieri, 20.07.2011 a fost ziua tatalui meu, Ilie il cheama, prileji de pregatit ceva bun bun. Am pregatit un pranz delicios iar ca desert papanasi, primii mei papanasi. Sunt multe retete de papanasi, eu am facut cum am crezut eu ca e bine.
Am folosit: branza de vaci, oua, praf de copt, scortisoara, zahar, amoniu, faina, smantana si dulceata de afine.
Cum am preparat? Ei bine, am zdrobit branza de vaci, am pus ouale, amoniu stins in putin lapte, praf de copt, un praf de scortisoara, zahar vanilinat, zahar tos si am amestecat totul bine cu mixerul (cu grija sa nu sara branza din castron, cu cat e mai nemaruntita cu atat sare mai departe ). In final am adaugat faina, eu am pus ochiometric, pana avea o conststenta de coca si nelipicioasa. Am dat la frigider pana au venit musafirii si am servit pranzul. Am scos aluatul din frigider, si am modelat niste rotite (un rotund cu gaura mare in mijloc) si bilute pentru rotite (capace), apoi i-am pus la prajit in ulei incins pana au devenit aurii. I-am scos din ulei, si am otnat cu smantana si dulceata de afine. Papanasii trebuie serviti calzi, smantana se subtiaza daca sunt fierbinti . Incercati si voi, eu reteta asta am incercat-o si au iesit deliciosi. Pe viitor o sa incerc si cu gris sau pesmet…
Si frumoasa, si cu papanasii acasa..
hmmmmmmm…….arata bine cred k au fost si la fel de gustosi ::D eu nu am facut nciodata papanasi dar sa sti m-ai convins sa incerc…reteta o am(de la tn) mai am nevoie doar de timp acum 😀