Cei care mă cunosc știu că sunt extrem de răbdătoare (mai puțin în trafic dar asta este altă poveste), mă relaxez făcând lucruri migăloase, îmi place ca lucrurile să fie în ordine (unele guri rele ar spune că sufăr și de OCD) dar zău că nu văd rostul sushi-ului. De ce nu ai mânca orez, foaie de alge, somon, batoane de castravete/avocado/morcov așa ca atare, nerulate și tăiate în porții mici?
Sunt consumatoare de sushi dar să îl mănânc în restaurante cu specific. Dacă m-aș apuca să îl fac acasă aș sfârși prin a mânca orezul cu lingura și foaia de alge, somonul, legumele probabil puse pe o felie de pâine.
As manca sushi in fiecare zi! Si noodles cu creveti. Ador mancarea asiatica si-mi pare rau ca ma pot bucura de gustul ei doar atunci cand merg in vacante. 🙁 La mine in oras, din pacate, nu sunt restaurante cu specific asiatic si nu ma incurc sa cumpar de la “bombite” care fac pizza cu cartofi prajiti.
Două chestii sunt grele la sushi:
1. să faci orezul cum trebe. Dacă vrei să trișezi ca japonezii, îți cumperi o mașină chinezească de făcut orezul (sunt destul de ieftine, dacă le găsești). Sau te uiți la videoclipuri pe youtube și exersezi până îți iese.
2. să tai peștele cum trebe. De aia e bine să începi cu sushi vegetarian, să nu-ți tai degetele din prima.
Baftă multă!