Ciorba de legume cu pui

Poate vi se pare ciudat titlul, adica ori e de legume, ori e cu pui….dar chiar asa e. Ciudat ar fi sa pun “ciorba de pui cu legume”, cand legumele sunt majoritatea. Ciorbita buna, usoara, sanatoasa si care nu necesita mult efort.

 

Am folosit: pui (2 pulpe, pe care le-am taiat in 3 bucati fiecare), morcovi, ceapa, ardei rosu si/sau verde, cartofi, telina (eu am pus 2 tulpini de telina), pastarnac, gulie (in principiu radacinoase albe ce aveti prin frigider), mazare, pastai fasole verde, pasta de tomate, sare, piper, verdeata. Legumele se pot substitui cu altele sau se pot scoate din ele, fiecare cum ii place.

Am curatit, spalat si tocat legumele cubulete, carnea am spalat-o si am taiat-o bucati mai mici. Acum exista 2 variante de a face ciorba. Prima e sa se puna toate ingredientele la fiert, eu am folosit a doua varianta care suna cam asa: punem putin ulei intr-o tigaie sau cratita incapatoare (sau in oala in care facem ciorba), punem carnea de pui si o lasam pana isi schimba culoarea (nu trebuie rumenita sau prajita). Peste pui adaugam ceapa, o lasam pana devine sticloasa, apoi legumele (radacionoasele primele, daca folosim mazare/fasole congelate acelea vin puse mai la sfarsit). Sotam toate ingredientele impreuna, pana incep legumele sa se inmoaie, dupa care completam cu apa. Precizez ca legumele nu trebuiesc calite tare, cat sa se inmoaie, sa isi lase din sucurile lor si sa se imbine toate aromele, astfel ciorba va fi mai bogata. Pasta de tomate am diluat-o cu putina apa si am pus-o la inainte cu 10 minute sa fie gata ciorba, am potrivit de sare si gata, se poate consuma cu ardei iute sau ce mai vrem…. (eu o consum doar pe ea, ciorba)

Mai am niste precizari de facut, faptul ca am folosit pulpe de pui si le-am sotat nu a facut spuma. Daca se foloseste pui intreg sau pui de casa care este putin mai gras, este de preferat sa se fiarba separat, si legumele sa se soteze separat, astfel se poate indeparta spuma si grasimea in acces. Se mai poate adauga si fidea sau orez, sau se poate drege cu ou, mie imi plac lucrurile simple.

Cam asta a fost, merita incercata. Pofta buna ! 😉

3 Comments

  1. mary May 22, 2012
  2. mary May 22, 2012
  3. Roxi May 22, 2012

Leave a Reply to mary Cancel reply

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință.Pentru mai multe detalii despre gestionarea preferințelor privind cookie-urile, vedeți Politica de utilizare cookie-uri.