Ceafa cu cartofi si brocoli

Un “Felul doi” satios, care tine mult de foame :D. Ceafa nu este buna numai pe gratar, eu cum nu am gratar fac friptura.

Am folosit: 2 bucati de ceafa fara os, bucati maricele, usturoi, jumatate de ardei rosu, pasta de tomate, curry, ierburi de provence (pentru friptura sau tocanita, sau carne in sos, cum s-o numi ea). Pentru garnitura cartofi, usturoi, brocoli, putin unt, ce se mai vede acolo in poza sunt pentru salata (salata iceberg si rosii).

Am inceput cu carnea, care am pus-o intr-o tigaie la rumenit, fara sa o condimentez. Dupa ce s-a rumenit frumos pe ambele parti, am adaugat usturoiul si ardeiul maruntit. Dupa cca 4 minute am completat cu apa (sau supa se poate daca aveti la indemana) cat sa acopere ingredientele, am pus capac si am lasat sa se fragezeasca carnea. Daca scade mult si carnea nu este inca frageda se mai completeaza cu apa. La mine nu a fost cazul, spre final am adaugat pasta de tomate diluata in putina apa, am mai lasat fara capac pana a scazut si sosul s-a ingrosat. Am adaugat condimentele si gata friptura.

Garnitura a fost cea mai delicioasa. Am fiert cartofii taiati bucati mari pe lung, pana a intrat furculita in ei, fara sa se zdrobeasca; brocoli l-am rupt buchetele mai mici si l-am fiert separat. Intr-o tigaie intinsa si neaderenta, am pus putin unt (merge si ulei de masline) si am “tras la tigaie” pe rand cartofii si brocoli pana s-au rumenit putin. Am adaugat si  usturoi taiat felii (suna amuzant usturoi taiat felii 😀 ) si sare.

Cam asta a fost, reteta personalizata, facuta dupa cum am crezut eu ca e bine (ca majoritatea retetelor). Pofta buna !

P.S. Cu aranjatul in farfurie m-am prostit putin si eu :D. Se poate servi normal, din tigaie chiar, fiecare dupa posibilitati 😀

One Response

  1. mary May 22, 2012

Leave a Reply to mary Cancel reply

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință.Pentru mai multe detalii despre gestionarea preferințelor privind cookie-urile, vedeți Politica de utilizare cookie-uri.